Hogyan válhat érdemessé az életed?

Hogyan válhat érdemessé az életed?

Emlékszel, amikor egy sikerélményed után úgy érezted: “igen, ezt érdemes volt megtennem, érdemes volt kitartanom”? Mindig ezekre az élményekre vágyunk, nem igaz? Mert ezek feltöltőek, felemelőek és örömteliek.
Hogyan lehetne több ilyen sikerélményünk?
Mi jellemző az ilyen helyzetekre?

 • az átlagosnál jobban teljesítünk,
 • sikerül többet kihoznunk magunkból,
 • jobban oldjuk meg a helyzetet.

Valójában minden tettünk lehetne ilyen. De számos helyzetben ez elképzelhetetlennek tűnhet.

De gondolj csak bele, mi is történik valójában, amikor valami igazán jól sikerül?

Képes vagy egy kicsit felülmúlni önmagadat, a szokásosnál jobban teljesíteni, a kihívásoknak jobban megfelelni. Ezek mind-mind az önkiteljesedéseden keresztül elért külső sikerek. És ez rendszeresíthető, tökéletesíthető, és szokássá tehető. Ez ez Érdemes Élet.
Az Érdemes Élet rendszere a megszokotthoz képest teljesen más megközelítéssel áll hozzá a problémákhoz, mégpedig a belső fejlődéseden keresztül. Mert ha valóban jobb életet akarsz élni, akkor belül kell jobbá válnod, fel kell nőnöd a problémához, meg kell tanulnod jobban kezelni azokat a helyzeteket, amik most nehézséget okoznak. Ez egy logikus folyamat, és lehetséges is, csak másképp lehet elérni, mint ahogy általában elképzeljük.

A természetes fejlődés által, és nem a természetellenes változáson keresztül

A jelenleg ismert és alkalmazott hozzáállási módokat természetellenesnek nevezem, mert erőfeszítésen keresztül próbálunk eredményt elérni. Az erőfeszítés jelenléte pedig mindig azt jelzi, hogy valami hiányzik ahhoz, hogy feszültségmentesen tudjuk megoldani a helyzetet. Hiányzik hozzá a megfelelő mélységű tudás és belső érettség. Akarjuk a külső eredményeket, de belül kevesek vagyunk hozzá, ez az oka a hiányérzetünknek. Így még ha nagy nehézségek árán el is érünk sikereket, akkor is kínkeserves azokat fenntartani. Nem természetes, és nem örömteli.

A természeted fejlődésének van egy jó érzéssel járható, logikus, következetes útja

A cél az erőfeszítés, (ön)kényszerítés helyett a problémáid sokkal mélyebb megértése. Az, hogy képessé válsz a belső és a külső problémáidat sokkal jobban átlátni, elvezet a természetes megoldáshoz. Csak így lehetséges minőségi, gyökeres változás a kapcsolataidban, a munkádban, az egészségedben és a nehéz, stresszes élethelyzeteidben.

Az Érdemes Élet célja, hogy megtanítson arra, minden tevékenységed lehet fejlesztő és feltöltő, hogy egyre többször jó érzéssel azt tudd mondani: “igen, ez érdemes volt, ez megérte!”

A következő részekben arról írok, hogy az Érdemes Élet elvei szerint hogyan állhatunk hozzá sokkal jobban az életünk fő területeihez: a kapcsolatainkhoz, a munkánkhoz, a stresszkezeléshez és az egészségünkhöz.

Addig is szép napokat és Érdemes Életet kívánok Neked!

Üdvözlettel:
Nagy A. Csongor

 • Könyv

  Kiút a betegséget okozó stresszből

  Kiút a betegséget okozó stresszből

  Logikusan elmagyarázza mindazt, ami a mély megoldáshoz hiányzik

  Megnézem

 • Képzés

  Az önfegyelem tanulható, és minden problémánk jó megoldásához elengedhetetlen.

  Részletek

 • Facebook

  Friss hírek a megjelenő új könyvekről, előadásokról, eseményekről, videókról, cikkekről.
  Kövesd a facebook oldalunkat:

  Facebook