Intelligens gyógyulásom története

Intelligens gyógyulásom története

…egy “gyógyíthatatlan” betegségből.

Egy kedves, volt betegem, Horváth András gépészmérnök küldte el az alábbi tanulságos történetét. Az igazi meglepetés, súlyos igazság az az, amivel a gyógyulása után találkozott. Ezekkel én is nap mint nap szembesülök, megdöbbentő volt mástól is hallani. Ezzel a levéllel segíteni akar másoknak, hogy tisztábban lássanak:

“2006-ban diagnosztizáltak nálam “Crohn colitist”. Akkor már évek óta voltak nyugtalanító tüneteim, de idő kellett hozzá, amíg a hol jobb, hol rosszabb állapotot megelégeltem és orvoshoz fordultam. A hosszas kivizsgálás felderített egy kb. 20cm hosszú, gyulladt szakaszt, minek nyomán megszületett a diagnózis. Én persze évek óta figyeltem már magam, olvasgattam az interneten, tehát nem lepett meg az eredmény, kb. ezt vártam.

Az orvos vázolta nekem, hogy ez egy multifaktoros betegség ilyen-és-ilyen okokkal, gyógyítani nem tudjuk, de hatékonyan kezelni igen, és előirányzott egy életen át tartó gyógyszerezést. Na, ez volt az a pont, amikor éreztem, hogy közel sem hihetek el neki mindent. Véletlenül sem hibáztatom, persze. Sőt, hálás voltam, hiszen legjobb tudása szerint segített.
Aztán 5 év betegség, gyógyszeres kezelés után egyszer csak egy internetes reklámba botlottam. Ez volt az Érdemes Élet. Bár néhol túlzottan szájbarágósnak tűnt, de a lényeg átjött. Betegségeink nagyrészt lelki egyensúlyvesztésben gyökereznek, és erre igenis létezik gyógymód. Azonnal éreztem, hogy ez igaz, és kerestem egy konzultációs időpontot.

A találkozó Csongorral már egyértelműen pozitív volt. Látszott, hogy sok munkája van a tudás megszerzésében, és, az elvont témához képest gyakorlatias ember. A betegség gyökerének feltárása nem volt nehéz, én pontosan tudtam, mi volt az a trauma, ami 2002-ben elvette az életkedvemet és egy szörnyű csalódáson rágódtam évekig, amit nem tudtam elfogadni. Ez talán nem is érdekes az olvasók számára. A lényeg, hogy ennek megbeszélésén túl, valami varázslatosat árult el nekem. A Crohn betegségre egy merőben más modellt mutatott be, mint a jelenleg regnáló belgyógyászat. És éreztem, hogy igaz! Megnyugtatóan igaz! Lényegében nem tettünk mást, mint egy mentális kapcsolót átbillentettünk bennem. Másnap elhagytam az évek óta használt gyógyszeremet és láss csodát, a tüneteim mégis gyors javulásnak indultak.

Pár hónap múlva lényegében gyógyultnak nyilvánítottam magam. Szerettem volna mindezt elújságolni a félévente esedékes felülvizsgálatomon, de a kórházban épp megváltozott a rendelés menete és túl sokat kellett volna aznap várnom, és talán az addigi orvosom helyett is valaki más vett volna át. Szóval, otthagytam a tömeget. Felemelő érzés volt, hogy nem vagyok ráutalva a segítségükre, és egyszerűen kisétálhatok.

Visszatekintve a konzultációra, talán drágának tűnhet a két órás közreműködés díja, pedig az ilyesmire mondják, hogy nem drága, hanem értékes. Az első évben megtérült, ha csak a gyógyszeres költségeimet nézzük, de ne felejtsük el azt sem, hogy a gyógyszer árának 90%-át a TB állja az adónkból! A gyógyulás viszont igazából megfizethetetlen.

Ha már ilyen szerencsém volt, próbáltam ajánlani másoknak is. Ugyanis találkoztam munkatársakkal, akik ugyanezzel a problémával küzdenek. Szintén 30-as, látszólag életerős férfiak. És az egyik félve száll repülőre, mert a nyomáscsökkenés rátesz az emésztőrendszeri problémákra egy adag meglepetést. Ugyanakkor, mindketten elégedetten nyilatkoztak az aktuális gyógyszerükről, hogy milyen szép részeredményeket sikerült elérni. És egyikük sem mozdult rá a témára! Ez volt az én történetem legnagyobb tanulsága: az emberek nem akarnak feltétlenül meggyógyulni!

Szó mi szó, egyszer én is rajtakaptam magam, pár évvel korábban, hogy ha már beteg vagyok, használjuk ki, ahol lehet. Így bizonyos szituációban nem kellet konfrontálódni a feleségemmel valami kínos program alóli kibúváshoz, hanem szépen betakaróztam a problémámmal. Ezek mind az emberi játszmáink részei. És ha valaki egyszer rászokik… mert mindent meg lehet szokni!

És vajon miért nem tud az orvostudomány legszélesebb köre erről a titokról? Miért nem tanítják orvosi egyetemeken? Valószínűleg pont azért, mert nem működik általánosan. Nem működik azoknál, akik nem keresik teljes meggyőződéssel a gyógyulást. Nem működik azoknál, akiknek az elesett áldozat szerephez szükségük van valami durva diagnózisra. Nem működik azoknál, akik nem hajlandók szembenézni a lelkük mélyén őket emésztő konfliktussal. Akik képtelenek megbocsátani – maguknak vagy másnak – valami sérelemért. És még sorolhatnám. Ezer és egy módon veszíthetjük el a belső egyensúlyunkat. Akarata ellenére pedig, úgy tűnik, nehéz gyógyítani valakit. Ha nem lehetetlen.
Mérgezni/gyógyszerezni viszont kitűnően lehet! A kémia működik. Csak be kell vinni a testbe a mérget/gyógyszert és kész. Valami történik. Ha nem pont jó, akkor hangolunk rajta. Ez megbízhatóbb, reprodukálhatóbb, garantálhatóbb. Vagyis hiteles. Hát erre mozdult fő csapásként az orvoslás. És a többség mindig meggyőző. Egyébként, a helyzet nem reménytelen. Pedzegetik már a mentális egyensúlynak a gyógyulásban játszott szerepét. Pár évtized, vagy évszázad, és ebből bevált gyakorlat lesz, szerintem.

Szóval ajánlom mindazok figyelmébe ezt a nagyszerű lehetőséget – a gyógyulást – akik már nem akarnak hazudni maguknak, készek szembenézni az igazság súlyával, és valóban szeretnének maguk mögött hagyni egy sajnálatos történetet. Biztatásként annyit, hogy utólag ez fog már a legkönnyebbnek látszani. Hiszen az igazság az egyetlen, amit nem kell kitalálni. Ott van előttünk, készen.”

Horváth András
gépészmérnök
Iszkaszentgyörgy

Részletek az Intelligens Gyógyulás tanácsadásról >

Ajánld másoknak is az Érdemes Életet!

 • Tanácsadás

  Az Érdemes Élet a sorsdöntő problémáid megoldásában tud segíteni, pótolni azt a nélkülözhetetlen tudást, ami hiányzik ahhoz, hogy minőségibb életet élj.

  Részletek

 • Könyv

  A betegségeket kiváltó lelki okok megoldása: logikus útmutató…

  Sok évnyi terápiás tapasztalatra épülő, gyakorlati tanácsok…

  Megnézem

 • Facebook

  Friss hírek a megjelenő új könyvekről, előadásokról, eseményekről, videókról, cikkekről.
  Kövesd a facebook oldalunkat:

  Facebook