Külső és belső egyensúlyunk

Külső és belső egyensúlyunk

Hogyan tudunk…

 • a legkönnyebben megfelelni az új kihívásoknak?
 • egyensúlyba kerülni ebben a zavaros világban?

Van egy rossz reakciónk, ami miatt lehetetlennek érezzük az egyensúlyt

Mégpedig az, hogy akkor akarjuk elkezdeni a problémáink megoldását, amikor már nyakig benne vagyunk, amikor már ordít, fáj, most már csinálni kellene valamit!

Elméletileg mindenki tudja, hogy minél nagyobb a probléma, annál nehezebb erőfeszítést tenni. Mégis pont attól nőnek nagyra, hogy elkerüljük azt az erőfeszítést, ami a megoldásukhoz szükséges. Ez az igazi belső problémánk, ami idővel kijön a felszínen.

Amikor azt kellene mondanunk magunknak, hogy most tényleg össze kell szednem magam, akkor inkább valami könnyű megoldás után kutatunk, és az ellenkező irányba megyünk. A kiutat keressük a problémából, hogy ne kelljen szembenézni a valósággal, a kihívással, a megoldással, és ami azzal jár.
A gond ezzel az, hogy:

Elrugaszkodunk a valóságtól

Észre sem vesszük, de hajlammá válik, társadalmi jelenséggé:

Egyre kevesebb erőfeszítést teszünk az életünk egyensúlyának megteremtése érdekében. Ez a mentalitás szembe megy az értelemmel, elgyengítő és leépítő. Ne haladjunk ebbe az irányba! A fejlődés pont az ellentétét jelenti ennek, napi szinten egy kevés is elég hozzá, így könnyű és kellemes is. Ha a folyamatos kis erőfeszítéseket elkerüljük, akkor a bajban a keveset is soknak, nehéznek érezzük. Ezt nagyon meg kell fontolni.

Ezért az intelligencia abban mérhető, mennyire koncentrál a fejlődésére, mint a legjobb probléma megelőzésre és megoldásra. A legegészségesebb az, ha előre, fejben megtanuljuk kijavítani a hibákat.

Más, de nem kevesebb

Ha nem oldjuk meg mélyen, belül, a felfogásunkban is a problémás élethelyzeteink és a betegségeink okát, akkor mindig más formában jön elő, de összességében nem lesz kevesebb.

Mert a szervezetünk egyensúlya olyan, mint egy mérleg, lenyomod az egyik oldalon, feljön a másikon. Ha csak tologatjuk, ide-oda rakosgatjuk a problémákat, a teher ugyanakkora marad. A helyzetünket az tudja megkönnyíteni, ha megismerjük a problémák mély megoldását az életünk minden területén. Ezt adja hozzá az életünkhöz az Érdemes Élet mély megoldása.

Mély megoldásra az intelligens, gondolkodó ember képes. És tisztán gondolkodni legfőképpen akkor tudunk, amikor jól vagyunk. Ilyenkor azonban semmi sem kényszerít rá erre. Ezért nagyon rossz arra szoktatni magunkat, hogy csak akkor tegyünk erőfeszítést, amikor baj van. A fejlődés napi szinten kell hogy történjen, ma is egy kis erőfeszítés, és holnap is, abban is, ami nehéz, hogy ne legyen egyre nehezebb, hogy megelőzzük a bajt. Csak az intelligencia tud megmenteni és fenntartani, ezért fontos jó kondícióban tartanunk. Mi az az erőfeszítés, amit ma teszel az életed egyensúlya érdekében?

Az egyensúlyteremtés gyakorlása

Az egyensúlyteremtés tehát az intelligenciánktól függ. A gyakorlásban az a jó, hogy a munkádtól kezdve a párkapcsolatodig mindenben, mindig tudod fejleszteni magad. Az egészséges gondolkodás kihoz abból a helytelen hozzáállásból, ami a problémáidhoz, a stresszhez, és végül a betegségeidhez vezet. Ezt tanítja meg az Intelligens Gyógyulás könyv, a stressz és a betegségek mély gyökerének megoldásán keresztül.

Az Intelligens Gyógyulás könyvből megtanulhatod, hogyan ne félj szembenézni a belső hibáid változtatásával. Ez a legjobb, ami történhet veled az életben, mert a szíved mélyén meg akarsz erősödni, tökéletesedni, fejlődni. A változás csak addig félelmetes, ameddig meg nem tanuljuk, hogyan lehet módszeresen előre haladni. Ezután már természetessé válik, hogy egyensúlyba hozzuk és tartsuk magunkat. Ennek a belső erőnek, stabilitásnak a kialakítása a legfontosabb a mai világban.

Nagy A. Csongor
Az Intelligens Gyógyulás könyv szerzője

Ajánld másoknak is az Érdemes Életet!

 • Könyv

  Kiút a betegséget okozó stresszből

  Kiút a betegséget okozó stresszből

  Logikusan elmagyarázza mindazt, ami a mély megoldáshoz hiányzik

  Megnézem

 • Képzés

  Az önfegyelem tanulható, és minden problémánk jó megoldásához elengedhetetlen.

  Részletek

 • Facebook

  Friss hírek a megjelenő új könyvekről, előadásokról, eseményekről, videókról, cikkekről.
  Kövesd a facebook oldalunkat:

  Facebook