Általános Szerződési Feltételek

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) a Satgati Kft  (továbbiakban: Szolgáltató) által a www.erdemeselet.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő (továbbiakban: Megrendelő) jogait és kötelezettségeit tartalmazza, a fizetési és szállítási feltételeket, a teljesítési határidőket, az elállási jog gyakorlásának feltételeit, és a szerzői jogokat. Az ÁSZF a www.erdemeselet.hu weboldalon keresztül történő könyvek megrendelési és vásárlási folyamatára vonatkozik, mely történhet Magyarországról vagy külföldről, a Szolgáltató vagy annak közreműködője által.

Szolgáltató adatai

Név: Satgati Kft.
Székhely és postázási cím: 8699 Somogyvámos, Haladás u. 9
Telefonszám: +36 30 / 649 66 39
E-mail-cím: ugyfelszolgalat@erdemeselet.hu
Honlap: www.erdemeselet.hu
Cégjegyzékszám: 14-09-311492
Nyilvántartásba vevő hatóság: Somogy Megyei Bíróság
Adószám: 23369263-1-14
Számlavezető pénzintézet: OTP Bank Nyrt., 1051 Budapest, Nádor utca 16.
Bankszámlaszám: 11743002-29908749

Általános tudnivalók

A rendelés véglegesítésével Megrendelő elfogadja jelen ÁSZF-et, melyet a rendelési űrlapon az arra szolgáló jelölőnégyzet bejelölésével érvényesít. Az ÁSZF elolvasása Megrendelő felelőssége.

A szerződés nyelve: magyar.

A www.erdemeselet.hu honlapon feltüntetett árak forintban értendők, melyet további ÁFA érték nem terhel.

Könyv rendelések menete

Könyv(ek) rendelése a honlapon elhelyezett űrlap kitöltésével és a Megrendelés gomb megnyomásával történhet, vagy telefonon az ügyfélszolgálaton keresztül a 30 / 649 66 39 számon lehetséges.
Űrlapon keresztül történő rendelés esetén a csillaggal (*) jelölt mezők szükségesek a rendelés maradéktalan teljesítéséhez, kitöltésük kötelező. A megadott személyes adatok védelméről, kezeléséről stb. az Adatvédelmi tájékoztatóban olvasható részletes leírás.

Rendelés véglegesítése:
A „Megrendelem” gomb megnyomásával rendelése leadásra kerül, mely a Megrendelő részére fizetési kötelezettséget von maga után.

Rendelés visszaigazolása:
A rendelésről automatikusan és azonnal küldünk egy visszaigazoló e-mail-t az űrlapon megadott e-mail címre, melyben szerepelnek a rendeléskor megadott adatai. A hibásan megadott adatok javítására lehetőség van erre a levélre válaszolva, legkésőbb a feladási értesítő e-mail kiküldéséig. A visszaigazoló e-mail megékezése nem feltétele a rendelés elfogadásának (pl. spam/szemét mappába kerülés, informatikai rendszer váratlan hibája esetén stb.). Meg nem érkezett visszaigazolás esetén kérjük keresse az ügyfélszolgálatot telefonon vagy e-mail-ben.

Teljesítési határidő:
A megrendelt könyv(ek) 3 munkanapon belül feladásra kerülnek, és a rendeléstől számítva 5 munkanapon belül érkeznek meg a szállítási címre. Sürgős vagy adott napon való szállítás egyeztetése telefonon lehetséges.
Amennyiben a rendelési adatok hiányosan vagy hibásan vannak kitöltve, illetve bármilyen teljesítéssel kapcsolatos probléma merül fel, ügyfélszolgálatunk telefonon vagy e-mail-ben keresi a Megrendelőt, és kéri az adatok pontosítását. A feladás napján Szolgáltató e-mail-ben értesítést küld a feladásról a Megrendelőnek.

Fizetési módok

Utánvétes fizetés: a rendelés végösszegét (könyvek ára + szállítási költség) a csomag átvételekor, a futárszolgálatnak kell fizetni. A kézbesítőnél lehetőség van készpénzes és bankkártyás fizetésre is. A nyomtatott számla a csomagban kerül elhelyezésre.

Előre utalással bankszámlára vagy PayPal számlára: a rendelés végösszegét a visszaigazoló e-mail-ben vagy a honlapon megadott információk alapján kell átutalni vagy bankban készpénzzel befizetni. Az összeg beérkezését 24 órán belül visszaigazoljuk, és a könyv(ek)et legkésőbb a következő munkanapon feladjuk. A nyomtatott számla a csomagban kerül elhelyezésre.

Szállítási módok és díjak

A csomagokat az MPL futárszolgálat szállítja.
Szállítási díjak:
Házhoz szállítás: 1190.Ft
Postán maradó: 990.Ft
MOL PostaPontra: 990.Ft
Csomagautomatába: 990.Ft

Házhoz szállítás esetén a kiszállítás napjáról az MPL e-mail és sms vagy telefon értesítésben tájékoztatja a Megrendelőt. A kiszállítás 8-18 óra között történik. Sikertelen kézbesítés esetén értesítést hagynak, és a következő munkanapon újra kiszállítják a csomagot. A második sikertelen kézbesítés után a csomagot átszállítják a legközelebbi postára, ahol még további 10 munkanapon belül Ön át tudja venni. A letéti posta címéről e-mail és sms értesítést küldenek.

A postán maradó vagy MOL PostaPontra érkezett csomagról e-mail vagy sms értesítést küldenek az átvételi lehetőségről. A csomag 10 munkanapon belül vehető át.

Az át nem vett csomagok újraküldésére nincs lehetőség.

Elállási jog

Megrendelőt elállási jog illeti meg a rendeléstől számított 14 napon belül. Elállási szándékát egyértelmű nyilatkozattal köteles eljuttatni a Szolgáltatóhoz (pl. elektronikus levélben, postai levélben). A nyilatkozat megérkezését Szolgáltató haladéktalanul visszajelzi a Megrendelőnek. Megrendelő ezután köteles az átvett könyv(ek)et postai úton vagy az általa megrendelt futárszolgálattal visszaküldeni a Szolgáltatónak, legkésőbb az elállási nyilatkozatának megtételét követő 14 napon belül, melyet az igazolt feladás dátumától kell számolni. A visszaküldés költségét Megrendelő viseli, Szolgáltatónak utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. Megrendelő elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül Szolgáltató visszatéríti a könyv és annak kiszállítási díját Megrendelőnek, ha a könyv visszaérkezett vagy igazolhatóan el lett küldve Szolgáltató részére.
Sérült könyv visszaküldése esetén Szolgáltató értékcsökkenést számolhat fel.
Amennyiben Megrendelő a rendeléstől való elállását annak teljesítése előtt jelzi, azaz mielőtt a könyv(ek) a futárszolgálatnak átadásra kerültek, akkor Megrendelőt semmilyen fizetési kötelezettség nem terheli. Szolgáltató a feladás megkezdése előtt köteles elektronikus levélben értesíteni Megrendelőt, legkésőbb a feladás napján, mely értesítés elküldése után Megrendelőt már fizetési kötelezettség terheli.

Minőségi garancia

Ha a megrendelt könyv nyomdai hibás vagy a szállítás során megsérült, akkor azt Szolgáltató díjmentesen kicseréli, Megrendelőt nem terheli többlet fizetési kötelezettség. Amennyiben a csere lehetőséget nem kívánja igénybe venni, Szolgáltató a vételárat visszatéríti a Megrendelőnek, amennyiben Megrendelő visszaküldi a könyv(ek)et.
Minőséggel kapcsolatos észrevételeket, problémákat az ügyfélszolgálattal kell egyeztetni e-mail-ben vagy telefonon.

Szerzői jogok

Az Érdemes Élet kiadó által kiadott könyvek szerzői jogvédelem alatt állnak. Minden jog fenntartva, beleértve a sokszorosítás, terjesztés, a nyilvános előadás, a rádió- és televízióadás, valamint a fordítás jogát stb., az egyes fejezeteket illetően. Bármilyen felhasználáshoz engedély kérése szükséges a szerzőtől, mely az Érdemes Élet ügyfélszolgálatán keresztül tehető meg az ugyfelszolgalat@erdemeselet.hu e-mail címen, vagy a 30 / 649 66 39 telefonszámon.

Panaszkezelés

A Megrendelő a könyvek vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Ügyfélszolgálat:
– Levelezési cím: Satgati Kft. 8699 Somogyvámos, Haladás u. 9.
– Telefon: 30 / 649 66 39
– E-mail: ugyfelszolgalat@erdemeselet.hu

A panaszt a Szolgáltató azonnal kivizsgálja, és szükség szerint orvosolja, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi.
A Szolgáltató az írásbeli panaszt a beérkezését követően harminc napon belül köteles megvizsgálni és érdemben megválaszolni, illetve intézkedni arról, hogy a válasz a Megrendelőhöz eljusson.

Amennyiben a Szolgáltató és a Megrendelő között fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, Megrendelő jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz.