Általános Szerződési Feltételek

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) a Satgati Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) által a www.erdemeselet.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő (továbbiakban: Megrendelő) jogait és kötelezettségeit tartalmazza, a fizetési és szállítási feltételeket, a teljesítési határidőket, az elállási jog gyakorlásának feltételeit, és a szerzői jogokat. Az ÁSZF a www.erdemeselet.hu weboldalon keresztül történő könyvek és online képzési anyagok megrendelési és vásárlási folyamatára vonatkozik, mely történhet Magyarországról vagy külföldről, a Szolgáltató vagy annak közreműködője által.

Szolgáltató adatai

Név: Satgati Kft.
Székhely és postázási cím: 9026 Győr, Hattyú u. 30./C
Telefonszám: +36 30 / 649 66 39
E-mail-cím: ugyfelszolgalat@erdemeselet.hu
Honlap: www.erdemeselet.hu
Cégjegyzékszám: 14-09-311492
Nyilvántartásba vevő hatóság: Somogy Megyei Bíróság
Adószám: 23369263-1-14
Számlavezető pénzintézet: OTP Bank Nyrt., 1051 Budapest, Nádor utca 16.
Bankszámlaszám: 11743002-29908749

Általános tudnivalók

A rendelés véglegesítésével Megrendelő elfogadja jelen ÁSZF-et, melyet a rendelési űrlapon az arra szolgáló jelölőnégyzet bejelölésével érvényesít. Az ÁSZF elolvasása Megrendelő felelőssége.

A szerződés nyelve: magyar.

A www.erdemeselet.hu honlapon feltüntetett árak forintban értendők, melyet további ÁFA érték nem terhel.

Könyvek és online képzési anyagok rendelések menete

Könyv(ek) és online képzési anyag(ok) rendelése a honlapon elhelyezett űrlap kitöltésével és a Megrendelés gomb megnyomásával történhet, vagy telefonon az ügyfélszolgálaton keresztül a 30 / 649 66 39 számon lehetséges.
Űrlapon keresztül történő rendelés esetén a csillaggal (*) jelölt mezők szükségesek a rendelés maradéktalan teljesítéséhez, kitöltésük kötelező. A megadott személyes adatok védelméről, kezeléséről stb. az Adatvédelmi tájékoztatóban olvasható részletes leírás.

Rendelés véglegesítése:
Az űrlap alján található megrendelés gomb megnyomásával rendelése leadásra kerül, mely a Megrendelő részére fizetési kötelezettséget von maga után.

Rendelés visszaigazolása:
A rendelésről automatikusan és azonnal küldünk egy visszaigazoló e-mail-t az űrlapon megadott e-mail címre, melyben szerepelnek a rendeléskor megadott adatai. A hibásan megadott adatok javítására lehetőség van erre a levélre válaszolva, legkésőbb a feladási értesítő e-mail kiküldéséig. A visszaigazoló e-mail megérkezése nem feltétele a rendelés elfogadásának (pl. spam/szemét mappába kerülés, informatikai rendszer váratlan hibája esetén stb.). Meg nem érkezett visszaigazolás esetén kérjük keresse az ügyfélszolgálatot telefonon vagy e-mail-ben.

Teljesítési határidő:
A megrendelt könyv(ek) a teljes díj (könyv díja + szállítási költség) összegének a Szolgáltató számlájára való megérkezése után legfeljebb 1 munkanapon belül feladásra kerülnek, és további 2 munkanapon belül érkeznek meg a szállítási címre. Sürgős vagy adott napon való szállítás egyeztetése telefonon lehetséges. A csomagok feladása a munkanapon délelőtt 10 óráig beérkezett díjak esetén aznap történik, egyéb esetben a következő munkanapon.
Amennyiben a rendelési adatok hiányosan vagy hibásan vannak kitöltve, illetve bármilyen teljesítéssel kapcsolatos probléma merül fel, ügyfélszolgálatunk telefonon vagy e-mail-ben keresi a Megrendelőt, és kéri az adatok pontosítását. A feladás napján Szolgáltató e-mail-ben értesítést küld a feladásról a Megrendelőnek.
Online képzési anyagok teljesítése azok teljes díjának a Szolgáltató számlájára való beérkezése után 2 órán belül történik.

Fizetési módok

Utánvétes fizetés: a rendelés végösszegét (könyvek ára + szállítási költség) a csomag átvételekor, a futárszolgálatnak kell fizetni. A kézbesítőnél lehetőség van készpénzes és bankkártyás fizetésre is. A nyomtatott számla a csomagban kerül elhelyezésre.

Fizetés csak előre utalással bankszámlára vagy PayPal számlára lehetséges: a rendelés végösszegét a visszaigazoló e-mail-ben vagy a honlapon megadott információk alapján kell átutalni vagy bankban készpénzzel befizetni. Az utalás megjegyzés mezőjébe kérem mindig írja be a nevét, hogy egyértelműen tudjuk, Ön volt az fizető személy. Az összeg beérkezését munkanapokon 2 órán belül visszaigazoljuk, és a könyv(ek)et legkésőbb a következő munkanapon feladjuk, az online képzési anyag(ok) elérhetőségét 2 órán belül email-ben elküldjük. A számlát email-ben elküldjük.

Szállítási módok és díjak

A csomagokat az MPL futárszolgálat szállítja.
Szállítási díjak:
Házhoz szállítás: 990.Ft
Postán maradó: 890.Ft
MOL PostaPontra: 890.Ft
Csomagautomatába: 890.Ft

Házhoz szállítás esetén a kiszállítás napjáról az MPL futárszolgálat sms vagy telefon értesítésben tájékoztatja a Megrendelőt. A kiszállítás 8-18 óra között történik. Sikertelen kézbesítés esetén értesítést hagynak, és a következő munkanapon újra kiszállítják a csomagot. A második sikertelen kézbesítés után a csomagot átszállítják a legközelebbi postára, ahol még további 10 munkanapon belül Ön át tudja venni. A letéti posta címéről postaláda útján tájékoztatják vagy sms értesítést küldenek.

A postán maradó vagy MOL PostaPontra érkezett csomagról sms értesítést küldenek az átvételi lehetőségről. A csomag 10 munkanapon belül vehető át.

A csomagautóba rendelt csomagok érkezéséről email és sms értesítést küld az MPL futárszolgálat, a csomag átvételére 2 munkanap áll a rendelkezésre, ezután a csomagot átszállítják a letéti postára, ahol még további 10 munkanapon belül Ön át tudja venni. A letéti posta címéről email-ben vagy sms-ben tájékoztatni fogják.

Elállási jog

Könyv(ek) megrendelése és vásárlása esetén Megrendelőt elállási jog illeti meg a rendeléstől számított 14 napon belül. Elállási szándékát egyértelmű nyilatkozattal köteles eljuttatni a Szolgáltatóhoz (pl. elektronikus levélben, postai levélben). A nyilatkozat megérkezését Szolgáltató haladéktalanul visszajelzi a Megrendelőnek. Megrendelő ezután köteles az átvett könyv(ek)et postai úton vagy az általa megrendelt futárszolgálattal visszaküldeni a Szolgáltatónak, legkésőbb az elállási nyilatkozatának megtételét követő 14 napon belül, melyet az igazolt feladás dátumától kell számolni. A visszaküldés költségét Megrendelő viseli, Szolgáltatónak utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. Megrendelő elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül Szolgáltató visszatéríti a könyv és annak kiszállítási díját Megrendelőnek, ha a könyv visszaérkezett vagy igazolhatóan el lett küldve Szolgáltató részére.
Sérült könyv visszaküldése esetén Szolgáltató értékcsökkenést számolhat fel.
Amennyiben Megrendelő a rendeléstől való elállását annak teljesítése előtt jelzi, azaz mielőtt a könyv(ek) a futárszolgálatnak átadásra kerültek, akkor Megrendelőt semmilyen fizetési kötelezettség nem terheli. Szolgáltató a feladás megkezdése előtt köteles elektronikus levélben értesíteni Megrendelőt, legkésőbb a feladás napján, mely értesítés elküldése után Megrendelőt már fizetési kötelezettség terheli.

Az át nem vett csomagokat az MPL futárszolgálat automatikusan visszaküldi a Szolgáltatónak, melyért Szolgáltató visszaküldési díjat (1000.Ft) fizet. Ha a Megrendelő kéri a csomag újbóli elküldését, akkor az a teljes vissza- és újraküldési díj (2500.Ft) megfizetésével van lehetőség. Amennyiben Megrendelő az át nem vett csomag díját visszakéri, Szolgáltató a Megrendelő által kifizetett díjból levonja a csomag teljes vissza- és újraküldési díját, 2500.Ft-ot, és a fennmaradó összeget visszautalja arra a számlaszámra, melyről a Megrendelő utalt.

Az online képzési anyag(ok) teljesítését követően Megrendelő nem gyakorolhatja az elállási jogát. Az online képzési anyag(ok) teljesítettnek tekintendő attól az időponttól, hogy Szolgáltató elekronikus levélben Megrendelő részére elküldte az elérhetőségi vagy letöltési linket, függetlenül attól, hogy Megrendelő megnyitotta-e a levelet és az abban található link(ek)et vagy sem.

Minőségi garancia

Ha a megrendelt könyv nyomdai hibás vagy a szállítás során megsérült, akkor azt Szolgáltató díjmentesen kicseréli, Megrendelőt nem terheli többlet fizetési kötelezettség. Amennyiben a csere lehetőséget nem kívánja igénybe venni, Szolgáltató a vételárat visszatéríti a Megrendelőnek, amennyiben Megrendelő visszaküldi a könyv(ek)et.
Minőséggel kapcsolatos észrevételeket, problémákat az ügyfélszolgálattal kell egyeztetni e-mail-ben vagy telefonon.

Szerzői jogok

Az Érdemes Élet kiadó által kiadott könyvek szerzői jogvédelem alatt állnak. Minden jog fenntartva, beleértve a sokszorosítás, terjesztés, a nyilvános előadás, a rádió- és televízióadás, interneten való bármilyen formában közzététel, valamint a fordítás jogát stb., az egyes fejezeteket illetően. Bármilyen felhasználáshoz engedély kérése szükséges a szerzőtől, mely az Érdemes Élet ügyfélszolgálatán keresztül tehető meg az ugyfelszolgalat@erdemeselet.hu e-mail címen, vagy a 30 / 649 66 39 telefonszámon.

Panaszkezelés

A Megrendelő a könyvek vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Ügyfélszolgálat:
– Levelezési cím: Satgati Kft. 9026 Győr, Hattyú u. 30./C
– Telefon: 30 / 649 66 39
– E-mail: ugyfelszolgalat@erdemeselet.hu

A panaszt a Szolgáltató azonnal kivizsgálja, és szükség szerint orvosolja, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi.
A Szolgáltató az írásbeli panaszt a beérkezését követően harminc napon belül köteles megvizsgálni és érdemben megválaszolni, illetve intézkedni arról, hogy a válasz a Megrendelőhöz eljusson.

Amennyiben a Szolgáltató és a Megrendelő között fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, Megrendelő jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz.