Intelligens Gyógyulás Könyv - Nagy A. Csongor

Érdemes Élet kiadó
Szerző: Nagy A. Csongor
Oldalszám: 326

Intelligens Gyógyulás könyv

Kiút a betegséget okozó feszültségből

A betegségeket kiváltó érzelmi ok megértése: világosan feltárja a legmélyebb összefüggéseket, és egyértelműen tisztázza a félreértéseket.

A megoldás: gyakorlati tanácsok, hogyan tudod a feszültségeket és a nehéz élethelyzeteket úgy kezelni, hogy az a gyógyulásodat segítse.

Egy életre szóló, pótolhatatlan segítség

Kezelési útmutató
a betegségeket kiváltó problémák gyökéréhez

Gyógyítsd a betegségedet
a feszültségeid feloldásán át

A stressz megoldás
mély és hatékony módszere

Az Intelligens Gyógyulás logikus rendszere felnyitja a szemünket, és rájövünk, hogy egyszerűen az önmagunkhoz való helytelen hozzáállás kijavításával az életünk lehetetlennek hitt problémáira, és a betegségeink érzelmi gyökerének kezelésére találjuk meg a legmélyebb módszert. A gyógyulás pedig ennek a kiegyensúlyozó megoldásnak a legtermészetesebb eredménye, mellékhatása.

Lenyűgöző, hogy az értelmünk használatának létezik egy feszültségmentesítő, egészséges, módja is.

Kinek ajánlott a könyv?

Azoknak, akik egy ésszerű megoldást keresnek az érzelmi problémáikra, és akik nem elégednek meg a népszerű, felhígult ismeretekkel, hanem egy komoly és gyakorlatias könyvet szeretnének ebben a témában.

A közérhetőségre és a gyakorlati alkalmazásra is koncentrál, alapos és precízen szerkesztett, egyaránt tudják használni szakemberek és betegek is.

Egyértelműen a leghasznosabb könyv, amit ebben a témában találhatsz, valóban minden családban ott a helye.

Hogyan lehet ennyi mindent belesűríteni egy könyvbe?

A válasz egyszerű, az Intelligens Gyógyulás könyv a változás lényegére koncentrál, ezáltal megtapasztalhatod, hogy minél mélyebb egy megoldás, annál átfogóbb és hatékonyabb az eredmény. A fordítottja is igaz – és sajnos erről van inkább tapasztalatunk -, hogy ha felszínes a kezelés, akkor az kevésbé hatásos vagy nem elég tartós. Az érzelmi, pszichológiai hozzáállásnak is sok felszínes módja van. De minél mélyebben vizsgáljuk a betegségeinket és a problémáinkat, annál inkább meglátjuk a lényegi összefüggéseket. Itt már típusproblémákat, tipikus érzelmeket és belső sérüléseket találunk. Ezt megértve a megoldás is leegyszerűsödik.

Hiánypótló mű – mert:

Segít megérteni és kezelni a betegségek érzelmi hátterét.

Logikusan és egyszerűen írja le az érzelmek működését.

Feltárja az értelem tudattalan hibáit, ami miatt nem tudjuk kezelni az érzelmeinket.

Elárulja a titkot, hogyan férhetünk hozzá logikusan, az értelmünk segítségével a tudattalan érzelmi működésünkhöz, az ösztöneink forrásához, az életünk titkos „irányító fülkéjéhez”.

A betegségek érzelmi hátterének kezelése segíti az orvosi kezelések eredményét is.

Támogatja az orvosokat, pszichológusokat, természetgyógyászokat és a betegeket egyaránt, hogy a szervi szinten túl érzelmi szempontból is mélyen tudják segíteni a gyógyulást.

Olvass bele a könyvbe

A természetünkből fakadó megoldás

Az Intelligens Gyógyulás nem egy új módszer, hanem a pszichológiai működésünkből következő ösztönös, feszültséget okozó hibák helyreállításának útmutatója. Egyszerűen arra mutat rá, hogyan kellene a nehézségeinkhez úgy hozzáállni, hogy azok ne megbetegítő feszültségekhez vezessenek. Mivel ez egy hiánypótlás, illeszkedik minden értelmes gyógymódhoz, kiegészítve és elmélyítve azokat. Hozzáadja azokat az ismereteket, ami által megérthetjük a tudattalan, mély érzelmi szintű akadályokat, melyek ellehetetlenítik a feszültségek kezelését és a betegségek gyógyítását. Ezek megoldásán át, az egészséges gondolkodáson keresztül vezet az út az egészséges élethez.

Az senkinek sem titok, hogy milyen nehézségei okoznak feszültséget az életében, de az, hogy miért érintenek ennyire érzékenyen, mi a tudattalan megélés mögötte, az már igen. Még azokat az érzelmeinket sem tudjuk kellőképpen kezelni, amikről tudatosak vagyunk, nem beszélve azokról, melyeknek nem vagyunk tudatában. A hétköznapjainkban láthatjuk, hogy az emberek a gondolkodásukkal minden intelligens törekvésük – diploma, doktori fokozat, bármilyen magas képzettség – ellenére belső feszültséget hoznak létre belső együttműködés helyett. Ez minden problémánk gyökere.

Az intelligenciánknak van egy megszokott módja, ahogyan kezeli az érzelmeinket. Tapasztaljuk, hogy ez sokszor nem vezet célra, de ez szerencsére javítható.

Ebben a könyvben arra szeretnék választ adni, hogyan tudjuk az érzelmeinket úgy kezelni, hogy azok ne feszültséghez és betegséghez vezessenek, hanem felszabadító megoldásokhoz és gyógyuláshoz.

1

Látni fogjuk, hogy ez nagyon logikus, mégis: ösztönösen senki sem csinálja ezt.

Ha véglegesen meg akarjuk szüntetni a gyógyulásunk érzelmi akadályát, akkor meg kell értenünk a tudattalan elfojtásaink természetét, és megtanulnunk a feszültség-szintünket kezelni. Ez az Intelligens Gyógyulás.

A legnagyobb gondot az életünkben elsősorban a tudattalan elfojtásaink okozzák, nem más. A tudatalattink egy olyan rejtett terület, melyet homály leng körül. De csakis azért, mert nem értjük. Egyszerűen meg kell értenünk hozzá az „érzelmi logika” működését. Ez a kulcs. Az értelmünk ösztönösen, önmagából kiindulva, a saját logikája szerint akarja megérteni az érzelmeket. Ez hatalmas tévedés, olyan, mint amikor valaki magából kiindulva akarja Rád erőltetni az elképzelését. Mert ő tudja, hogy az Neked jó! És az valóban jó Neked? Csak feszültséget teremt, és habár jót akar, egyszerűen csak rosszul áll hozzá. Ez történik velünk belül is, amikor az értelmünk önmagából kiindulva kezeli az érzelmeinket. Így létrejön egy belső ellenállás, amivel önkéntelenül feszültségeket, elfojtásokat és végül betegségeket okozunk magunknak.

Az érzelmeknek megvan a saját érzelmi nyelvük, a saját érzelmi logikájuk, ahogy szót lehet velük érteni. Ha ezt beszéljük, akkor kenyérre lehet őket kenni. Táplálnak, a hasznunkra válnak, és nem leépítenek, megbetegítenek. Ezt kell megtanulnunk. Ha nem tudjuk a saját érzelmeinket megfelelően kezelni, nem fogjuk tudni másokét sem. Megbetegítjük magunkat, és megbetegítünk másokat is.

2

A különleges az az, hogy amikor végre megérted az értelmeddel az elfojtásaidat, a feszültségeid okát, akkor fokozatosan megláthatod azokat az értelmetlen elképzeléseket is, amiből fakadnak. Addig ösztönösen azonosulsz velük, és azért nem tudod elengedni, mert az Te vagy. Te vagy a félelem, az idegesség, a düh, a feszültség, nem? Te vagy maga a betegség is, akkor hát nem csoda, ha nem tudsz meggyógyulni!
„De mitől fogok meggyógyulni?”

A legfontosabb feladat felismerni az érzelmi akadályokat, csak abból következhet gyökeres változás. Ahogy a nehézségeinkhez hozzáállunk, úgy fogunk a betegségeinkhez is. Már az elején elrontjuk, feszültséget, elfojtást hozunk létre. Mindenekelőtt az az intelligens, ha megértjük, mit kell a megbetegítő élethelyzetünkön, gondolkodásunkon és a betegséghez való hozzáállásunkon változtatnunk. Ezután van értelme egyáltalán gyógyulásról beszélni. Mert a természetes gyógyulás csak mellékhatás, a szükséges változás mellékhatása.

Sok orvos és természetgyógyász rendszeresen hangsúlyozza, hogy a gyógyulás érdekében fontos a betegségek pszichés okait is kezelni.
De hogyan? Tehetetlenek és tanácstalanok vagyunk. Fogalmunk sincs, mit kezdjünk a lehetetlen helyzeteinkkel és feszültségeinkkel.
Erre tanít meg ez a könyv, a saját felelősségünkre és elsődleges feladatunkra az egészségünkkel kapcsolatban. A legveszélyesebb megbetegítő feszültségek egészséges kezelésére. Ha hozzátesszük a gyógyulás pszichológiáját az életünkhöz, az a legmélyebb szinten segíti a szervezetet a regenerálódásában az érzelmi-idegrendszeri egyensúly helyreállításán keresztül. Nem beszélve arról, hogy ezáltal elsajátíthatjuk a problémáink elfojtásmentes megoldásának módját is. Ez az életünk minden területére gyógyítóan hat, a munkánkra, a párkapcsolatunkra és a személyiségünk fejlődésére egyaránt.

3

A megbetegítő feszültségek elfojtásmentes kezelése nagy erővel képes hozzájárulni az érzelmi-, és ezen keresztül az egész szervezetünk egyensúlyának helyreállításához és a betegségek megelőzéséhez. Ameddig a problémáinkra és a betegségeinkre a megoldást kívülről várjuk, és nem merünk szembenézni az elfojtásainkkal, addig ne várjunk átütő változást. A vak reménykedés vagy az ellenállás helyett az értelmes az lenne, ha őszintén szembenéznénk a tényekkel, azzal, ami ide vezetett, és megtanulnánk kijavítani őket.

Az Intelligens Gyógyulás egy olyan megoldási rendszer, amivel gyógyítani tudjuk a fájó érzelmeinket, fokozatosan egyre jobb szintre hozva őket. Ez egy logikus folyamat, ami a belső működésünk megértésén és kijavításán alapszik. Ezen keresztül megtanulhatjuk a belső együttműködés kialakításának folyamatát, az egészséges gondolkodást. Ha irányítani akarjuk az életünket, akkor meg kell értenünk, mi az útja annak, hogy feszültségmentesen bánjunk az érzelmeinkkel. Másképp bábuk vagyunk a sors kezében. Lényegében az egészséges hozzáállást kell elsajátítanunk az életünk problémáihoz és a betegségeinkhez. Az a csodálatos, hogy az elfojtásaink megértése egyszerre világít rá a betegségek legmélyebb okaira és megoldására is.

Az intelligencia képes a tévedés kijavításával a hibákat helyreállítani, és az egyensúlyt visszaállítani. Ez az Intelligens Gyógyulás alapelve.

Ez a könyv végig Rólad szól, olyan hétköznapi tapasztalataidról, melyek nap mint nap érnek. Azt gondolom, hogy annál meggyőzőbb úgy sincs, mint amit magunk megélünk, vagy a saját bőrünkön tapasztalunk.

4

A könyv célja az, hogy praktikus eszközt a kaphass a kezedbe egy olyan témáról, ami mélyen Rólad szól, arról a részedről, amit még nem ismersz eléggé, de a leginkább meghatározza az életedet, a döntéseidet. A tudatalatti általában teljesen elérhetetlennek tűnik, de látni fogjuk, hogy csak megközelítés kérdése, és kézzelfoghatóvá válik. A cél, hogy:

– összeálljon a kép, hogy hogyan befolyásolhatod a szervezetedet, és ne kelljen félned, kiszolgáltatva magad a betegségeknek, és
– idő előtt észrevedd és „ápolni” tudd a kezdődő rendellenességeket, betegség esetén az érzelmi kiváltó okot.
– A megbetegítő feszültségeid, félelmeid és gyengeségeid megoldását szokássá tehesd, és a nehézségeid egyre magasabb szintű megoldásának lépcsőzetes folyamatát elsajátíthasd.

Ez lehetséges, de csak akkor, ha abból indulunk ki, hogy mélyen megértjük az alapvető érzelmi működésünket és az ezzel kapcsolatos összefüggéseket. A betegségek a legmélyebb problémáink, ezért ha ezeket megtanuljuk érzelmileg kezelni, akkor nem lesz gond a többi nehézségünket is megnyugtatóbban megoldani.

Végső soron minden az érzelmeinken csapódik le. Ezért a megoldás az érzelmi reakcióink, a megéléseink változtatásán keresztül vezet. Ez képes egyensúlyt teremteni a szervezetünkben éppúgy, mint az életünkben.

A könyv két részből áll. Az elsőben a rendellenességek kialakulásának „színfalak mögötti”, érzelmi és tudatalatti történetébe nyerhetsz bepillantást. Mi játszódik le érzelmi szinten, mielőtt megjelennek a tünetek? A feszültségek négy könnyen felismerhető szinten jelentkeznek az életünkben. Fokozódásuk egyre nagyobb rendellenességeket okoz a szervezetben.

5

A feszültség-szintek ellentéteként magától érthetővé válik a négy megoldási, gyógyulási szint. Az így kialakuló 4-4 ellentétes szintnek megvannak a sajátos érzelmi, érzékszervi és testi-szervi tünetei. A rendszert megismerve lépésről-lépésre oldhatjuk meg az elfojtásainkat, feszültségeinket és betegségeinket. Megtanulhatunk fellépni a következő szintre a fejlődésünk, a gyógyulásunk, és az egészségünk stabilitása érdekében. Segít, hogy minél hamarabb felismerjük a tipikus hibákat, amit tudás hiányában ösztönösen elkövetünk. Lehetőséget ad arra, hogy abban a stádiumban megértsük és kezeljük a rendellenességeinket, amikor még nem fájnak, de már jeleznek.

Az elfojtások és a tudattalan stressz megértése már önmagában is sorsdöntő téma, mert óriási paradigmaváltást hozva az első lépést jelenti a negatív érzelmeink és a megoldhatatlannak tűnő nehézségeink sikeres kezelése terén. Megtanulhatjuk felismerni a 7 tipikus elfojtást, melyek megkeserítik az életünket.

A könyv második része a gyakorlati megoldásról szól. A Belső Együttműködés elveivel, és az erre épülő egészséges gondolkodás természetes folyamának 4 lépésével ismerkedhetsz meg. Ennek a hiánya miatt nem tudunk szabadulni a feszültségektől, gyengülünk el érzelmileg, és végül fizikailag. A hiba egy alapvető hozzáállásbeli félreértés, amire nem gondolunk, de rávilágítva egyértelművé válik. Ha megértjük akkor kijavítható. Végül a gyakorlatot átültetjük az életünk legfontosabb területeire. A feszültségeink, tüneteink, betegségeink kezelésén túl a képességeink és a kommunikációnk fejlesztésére, valamint a konfliktusok megoldására is alkalmazhatjuk.

Igyekeztem a lehető legegyszerűbben összefoglalni a betegségek hátterének és megoldásának rendszerét, de mivel ez egy nagyon szerteágazó és összetett téma, ne egy könnyed olvasmányra számíts. Figyelmes olvasást igényel, és ezt is kérem Tőled, a saját érdekedben, mert a részletek mind-mind nagyon fontosak.

Az Intelligens Gyógyulás az első lépés az Érdemes Élet útján, mert a legnagyobb gödörből segít kimászni a betegségeink és a megoldhatatlan feszültségeink kezelésével és megelőzésével. Ez az út a belső természetedből fakad, a Te járatlan utad. Ha elindulsz ezen, akkor gratulálok, és őszintén kívánom Neked, hogy megtapasztald az Intelligens Gyógyulás és a Belső Együttműködés páratlan értékét és hatását az életedben.

Nagy A. Csongor
2015

6

Olvasói vélemények

“Nekem ez az első olyan könyvem, amelyik az életmódommal életvitelemmel kapcsolatos ígéreteit folyamatosan beváltja. Ahol nem váltja be, ott tudom, nem voltam a tanulással elég alapos.”

Árpád - Szolnok

“Az Intelligens Gyógyulás a tiszta tudás önzetlen átadása, tanítás mindazoknak, akik érettek arra, hogy saját kezükbe vegyék életük irányítását. Nemcsak a gyógyulásban segít, hanem segít megfigyelni, megismerni is önmagunkat. Tankönyv ez azoknak, akik az én-tudat által irányított automatikus életmódból az értelem által vezérelt tudatosság felé igyekeznek.”

F. Gábor

“Abban más ez a könyv, hogy nem csak a felszínt kapargatja, hanem a dolgok legmélyére ás. Más könyvekkel ellentétben nem csak azt írja le, hogy mit kellene csinálni, vagy azt, hogy mi lehet az oka egy betegségnek, hanem hogyan lehet ezt kijavítani. A legnagyobb segítség az volt, hogy egyszerű, számomra is érthető példákat hoz.”

Kotsis Enikő

“Sok könyvet olvastam a stresszről, de ebben a felfogásban még egyet sem. Olyan mélyen elemzed a stressz mögött lezajló folyamatokat, amely nem csak elgondolkodtató, de érthető analízisszerű működést mutat be. Különös erénye a könyvednek, hogy nem sablonos recepteket ad a feszültségeinktől való megszabadulásunkhoz, hanem lépésről lépésre követhető, világos útmutatást.”

Györke Gyöngyi

“Örömmel jelentem, hogy az ismeretségi körömben igen nagy sikere van a könyvnek, több barátom szeretne saját példányt (miután az enyémet már rongyosra olvasták), ezért szeretnék 5 db Intelligens gyógyulás könyvet megrendelni.”

P. Mária

“Az ön könyve soha nem fog a polcon állni, mert mindig kézközelben fogom tartani! Olvasva minden nap gazdagabbnak érzem magam, mert figyelek önmagamra, de első sorban az érzéseimre. Köszönöm a leírtakat, igazán utat mutat, pedig még gyerek cipőben botorkálok a megértésében!”

B. Eszter

“Nagyon sok magamban feltett és fel nem tett kérdésre kaptam választ a könyvedből. Számomra megnyugtató és feltöltő érzés a mai napig is újra és újra olvasni azt a sok igazságot és tudást.”

Anita

“Ha a mindennapjaidban alkalmazod és megéled a könyv mondanivalóját, a nem-tudásból származó szenvedéseid megszűnnek. Ez meglátszik majd életed minőségén, mert megértése pozitív személyiségváltozást eredményez. Ajánlom azoknak, akiknek anyagi életcéljaikon túl, személyiségük fejlesztése is fontos.”

F. Gábor

“Megrendeltem a könyvet, elolvastam félig, majd megrendeltem még 3 példányt belőle, 3 barátnőmnek.
Gratulálok a munkájához, és további sok sikert kívánok!”

Kotsis Enikő

“Az Intelligens gyógyulás könyv olyan szemléletmódot mutat meg, amit odafigyeléssel beépíthetünk a mindennapjainkba, így valóban tehetünk az egészségünkért. Mindenkinek szeretettel ajánlom, aki nyitott arra, hogy jobban megismerje önmagát és nem fél felelősséget vállalni saját magáért. Bennem sok-sok gondolatot elindított, melyekről érzem, hogy segítségemre lesznek a továbbiakban is. Köszönöm.”

Kelemen Lívia - www.szepenmagyarul.hu

KÖNYV AJÁNLÓ

Ajurveda szakácskönyv, receptek

Testtípus szerinti étrend és tanácsok

70 recept
128 színes oldal

A természetes gyógymódként alkalmazott táplálkozás és az egészségmegőrzés ősi hagyományokon alapuló tudományába enged betekintést. Ez a több ezer éves tudás minden ízében ajándék a ma emberének. Az egyént helyezi a középpontba: sajátos testtípusunkra, egyéni jellemzőinkre, egyszóval ránk koncentrál. Különbözőségeinket és betegségeink eltérő kiváltó okait feltárva személyre szabott, természetes gyógymódot ajánl számunkra.

Ajurveda szakácskönyv